Η ομάδα μας

Γακίδου Πολιτίμη

Νηπιαγωγός Msc

Απόφοιτη της Σχολής επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick με 

βαθμό Άριστα.

Απόφοιτη της θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Μεταπτυχιακό στον Παιδαγωγικό τομέα της θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με τίτλο:

“Η συμβολή των νέων τεχνολογιών στα παιδιά με αυτισμό”

Συργιανόγλου Ευαγγελία

Δασκάλα - Νηπιαγωγός

Απόφοιτη του τμήματος εκπαίδευσης και αγωγής στην προσχολική ηλικία, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ολοκλήρωση σπουδών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Επιστήμες της Αγωγής, με ερευνητικό|επιστημονικό ενδιαφέρον στη Διαφοροποιημένη Παιδαγωγική και την Διαπολιτισμική Αγωγή.

Κωνσταντά Νικολέτα

Καθηγήτρια Χορού

Απόφοιτη της ανώτερης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής σχολής χορού ”Νίκης Κονταξάκη”” Νικολέττας Μπάκαλη. Με κατάρτιση στο κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο, ρυθμική, παιδαγωγικά κάρακτερ, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, ανατομία, μουσική, ρεπερτόριο κλασσικού, ψυχολογία, ιστορία χορού, ρεπερτόριο σύγχρονου.

Η φιλοσοφία μας

    Βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση (μαθητές ερευνητές). 

    Βασική μας επιδίωξη είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά “να μάθουν πως να μαθαίνουν”. Με θεωρητικό και πρακτικό επιστημονικό υπόβαθρο τη διαφοροποιημένη παιδαγωγική, θεωρούμε ότι κάθε μαθητής αναπτύσσει τις ικανότητες και τις γνώσεις του με βάση το δικό του προσωπικό χώρο, χρόνο και τρόπο.
    Και αυτή είναι η βασική αρχή της βιωματικής μάθησης και της ενεργούς συμμετοχής όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    Στην κατεύθυνση αυτή, ο ρόλος του εκπαιδευτικού εκλαμβάνεται από εμάς ως ρόλος πολιτικού και πολιτισμικού δράστη (Freire, 1977) που μας αντιμετωπίζει το σχολείο σε όλες τις βαθμίδες, ως φορέα προσωπικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης όλων των μαθητών (Mc Laven, 2010), οι οποίοι με τη σειρά τους, αξίζει να γίνονται αντιληπτοί από εμάς και την κοινωνία ως φορείς μετασχηματισμού και ελπίδας.

Γνωρίστε τις γωνιές του σταθμού μας

Γωνιά μαθηματικών

 

Γωνιά φιλαναγνωσίας

 

Γωνιά της άλφαβήτας

Γωνιά μαγαζάκι

Οι χώροι του σταθμού μας

previous arrow
next arrow
Slider